هدف از گودبرداري چيست؟
گودبرداري در زمين هاي انجام مي شود كه بايد تمام يا قسمتي از ساختمان پايين تر از سطح طبيعي زمين احداث شود كه گاهي ممكن است عمق گودبرداري بنابر جنس زمين به چندين متر برسد
دستورالعمل اجرايي گودبرداري هاي ساختماني
اين دستورالعمل به منظور تعيين مراحل کار و مسئوليت اشخاص مختلف دست اندرکار در گودبرداري ساختماني شامل صاحب کار، سازنده (مجري)، مهندسين ناظر و طراح، سازمان نظام مهندسي ساختمان استان، شهرداري ها يا ساير مراجع صدور پروانه و شرکت هاي خدمات فني آزمايشگاهي ژئوتکنيک، با توجه به ضوابط مندرج در مباحث دوم، هفتم و دوازدهم مقررات ملي ساختمان تهيه شده است.
دامنه کاربرد
دامنه کاربرد اين دستورالعمل کليه گودبرداري ساختماني در تمامي نقاط واقع در حوزه شمول قانون نظام مهندسي و کنترل ساختمان مي باشد.
اصطلاحات زير در اين دستورالعمل با اين معاني به کار رفته است:
گودبرداري: گودبرداري به هر گونه حفاري و خاکبرداري در تراز پايين تر از سطح طبيعي زمين يا در تراز پايين تر از زير پي ساختمان مجاور اطلاق مي شود.
سازنده: سازنده (مجري) شخص حقيقي يا حقوقي داراي پروانه اشتغال به کار اجراي ساختمان از وزارت راه و شهرسازي است که به عنوان پيمانکار کل، اجراي عمليات ساختماني را بر عهده دارد.
صاحب کار: صاحب کار شخص حقيقي يا حقوقي مالک يا قائم مقام قانوني مالک کارگاه ساختماني است که انجام عمليات گودبرداري را طبق قرارداد کتبي به سازنده واگذار مي نمايد. در صورتي که صاحب کار داراي پروانه اشتغال به کار اجراي ساختمان باشد، مي تواند خود به عنوان سازنده فعاليت نمايد
درباره این سایت